lørdag den 12. september 2009

Blomsterløg i sækkevis 1

Hvert år i september og fremefter bugner discountbutikkerne med tilbud på blomsterløg. Men prisen er sjældent meget under en krone stykket, og udvalget er som regel begrænset. I specialbutikker og plantecentre er udbuddet større, men priserne er også højere.

En hurtig beregning viser, at det bliver dyrt at fylde haven med tulipaner, krokus, påskeliljer og andet godt. Vi har ca. 700 kvadratmeter have, og hvis det hele skal bugne med blomstrende forårsløg, skal der rigtig mange løg til.

Det vil se fantastisk godt ud med en krokusblomst for hver 20 cm i græsset. Det er 25 - 30 løg pr. kvadratmeter. Og med ca.100 kvadratmeter græs giver det rundt regnet 3000 krokus. Med en pris på ca. en krone stykket vil det koste ca. 3000 kroner bare at sætte krokus.

Vi synes det er OK at spendere omkring 3000 kr. på løg, men mon ikke det er muligt at få mere end behovet for krokus dækket for tre tusser?

En søgning på internettet på det engelske ord for blomsterløg (flower bulbs) gav bonus. I Holland ved de noget om blomsterløg, og de forstår også at sælge til de rigtige priser. På webstedet greengardenflowerbulbs.nl fandt jeg en pris på 10 til 15 euro for 1000 løg! Så jeg gik straks i gang med at bestille for 3000 kr. løg. Her blev der råd til tulipaner, krokus, påskeliljer, anemoner og andet godt i rigelige mængder.

Stor var min skuffelse dog, da det viste sig, at priserne ikke holdt. Det blev dyrere fordi jeg kun købte "små" mængder. Firmaet sælger normalt til engros, og priserne er beregnet på salg af mindst 10.000 løg af samme slags. Det var dog ikke oplyst på hjemmesiden, og da jeg venligt gjorde opmærksom på, at jeg syntes det var dårlig stil at opgive forkerte priser på en internetside, tilbød firmaet at give mig et godt tilbud på de mængder jeg skulle bruge.

I denne uge dukkede der fire flyttekasser op med sækkevis af løg:
 • 3000 blandede krokus
 • 1000 tulipaner (Purple Prince og Page Polka)
 • 500 Romance krokus
 • 500 Pick Wick krokus
 • 500 Bars Purple krokus
 • 500 Cream Beauty krokus
 • 600 Blandede påskeliljer
 • 250 Anemone mix i blålige og hvide farver
 • 250 Franske anemoner
 • 1000 Muscari armeniacum
 • 1000 Scilla siberica

Pris i alt leveret ved døren 451 euro (ca. 3400 kr)

Firmaet var åbenbart enige i at de gældende handelsbetingelser bør fremgå af hjemmesiden.  Nu gør de opmærksom på at de ikke modtager ordre på under 500 euro og at priserne gælder ved køb af store mængder. Men samtidig har de oprettet en ny hjemmeside www.bulbi.nl hvor vi hobbybrugere kan bestille løg - og stadig til meget favorable priser. På denne hjemmeside er mindstesalget sat til 100 euro.

Nu skal løgene bare i jorden - og så må foråret vise om det har været besværet værd. Det kan I læse mere om senere.2 kommentarer:

 1. flaneurgardeningAug 15, 2011 03:51 AM
  Takket være Google fandt jeg din blog, og det lader ikke til, bulbi.nl længere har et minimumsbeløb på €100. Jeg har i hvert fald for €80 kunne købe 500 løg til min lille have, så til foråret skal jeg nok sende dig en venlig tanke!
  SvarSlet
 2. AnonymSep 2, 2011 12:36 AM
  Tak for tippet! Jeg er selv på udkig efter blomsterløg i store mængder. Jeg har besøgt webshoppen bulbi.nl og kan fortælle, at mindste køb er på 50 Euro. Shipping til DK er på 20 Euro.
  SvarSlet